Apr 21, 2011

Tahniah Melayu, worship lah sangat JUSTIN!

Last night, i watched this video on youtube.
And of course....so "proud" of it.
Rasa macam nak balik Malaysia semalam jugak!
Disebabkan takde kerja, aku pun gatal-gatal lah tangan pergi comment.

Pertama kali comment video on utube...Account utube buat tahun lepas..tapi tak pernah pulak nak comment.
And this morning, aku dapat reply drp beberapa orang..yang bagi aku mereka ni agak tersesat dari landasan.
Bukan nak kata aku ni perfect, on the right path or ape..tapi aku tak setuju.
Terpulanglah pada sesiapa, dah orang upload..benda terbuka..sukati gua la nak komen kan?

Secara jujurnya, ade betul ape diorang kata.
Secara bengongnya, aku tau ayat aku tu pun banyak salah.
Bukan cara betul tu nak tegur orang.
Aku bukan perfect! Aku cuma nak menyuarakan isi hati aku je!

and again, terpulanglah mereka nak kata apa..takde sape boleh halang.
Kalau nak diikutkan, banyak je yang aku boleh jawab.
Serius tak tipu, banyak cabang yang aku boleh sentuh!
Baik dari sudut perception orang luar yang tengok kita sebagai rakyat mlysia yang beragama islam, baik dari segi akidah anak2 melayu zaman sekarang, baik dari segi mak bapak yang pandang remeh, baik dr segi pemimpin negara kita, dengan apa yang Rasulullah dah ajar kita.

Justin Bieber pakai seluar dalam jenama ape pun diorang tahu sedangkan nama sahabat2 Rasulullah pun mereka beri alasan "lupa"...
Sejarah zaman rasulullah dulu langsung mereka tak pandang bukan?
Ape yang mereka banggakan sekarang...lady gaga, justin bieber, lisa surihani, korean2 tu.. Sampai sanggup berhabis duit nak pergi konsert sana-sini.

"alah, bukan selalu pun,...sekali-sekala ape salahnye...??"

Dengan izin Allah, mungkin bila dah cukup ilmu nanti, akan aku manfaatkan blog ni. Bukan sekdar buang masa je bila baca..tapi ade mesej. Amin.

Cukup sudah berleter, mari tengok video yang mereka banggakan sangat ni!


"Bangga" kan jadi rakyat Malaysia?

Kolot sangat kan aku? Mungkin korang tak rasa ape yang aku rasa kat sini. Berkawan dengan mereka yang datang drp seluruh pelusuk bumi ni. Macam2 yang aku dah rasa, macam2 yang aku dah tanggung, macam2 yang aku dah lalui... Harap Allah beri kekuatan dan kesedaran buat kita semua. Insya-Allah.

*nak tahu aku yang mana kat comments to sila lah cari. Haha. Ni aku bagi klu...yang ade 31 org like..waah cukup famous :P*

Semalam gegar lagi. ya Allah, lindungi kami.

3 comments:

Alia A said...

aku sokong kau :)
sometimes elok ada kau yg selalu tegur aku bila aku over pasal benda-benda ni.
yelah, even orang cakap kubur masing-masing, but tegur is satu ibadah yg wajib kita buat.
thanks mus <3

miss_tiramisu said...

ira, kak suke post yg ni...

good job babe.... :D

Fyra M said...

Alia A, thanks! kau memang awek aku lah :P
Tapi honestly, aku nk mintak maaf sbb wktu aku tulis ni x fikir pulak kawan2 aku. Sorry kalau kau terasa :(
Ure welcome! My pleasure! :)

Kak, ehh ehh? haha tq babe!