Nov 20, 2010

Life

Rasa dah lama tak update.
Alah, maklumlah saya busy "having FUN" with friends, and family.
Alhamdulillah...bahagia..senang hati..
Baru2 ni trip, having fun with school friends.
Weekend ni, having fun with friends and family jgk!
Tapi malangnya, harini tak ikut mereka pergi jalan!

Kenapa tak nak ikut?
Okay, baru teringat aku ada 2 karangan lagi tak siap! (whatheeeee, haha, takpelah kejayaan perlukan pengorbanan..lagipun dah nak dekat cuti chrsmst..hehe bestnye!)
Punyalah malang! Kalau tidak dah boleh pegi main bowling, lunch kat kedai~~~and so on!
Haihh! Dah la kakak ade, lagi lah FUN!

Actually, there are soooo many things that i wanted to share.
-Trip to Hakone last 4 days~~ (macam2 yg best)
-Trip to Setagaya Park with Atif last friday's night (malang  unforgettable)
-Trip to Setagaya Park beramai-ramai together with kakak yg baru arrived Japan.. (Fun Jugak)
-Trip to Shibuya, last night, makan malam, jalan2, cerita hantu, tgk rumah hantu, dgn atif and sheeqa, cari jalan yg susah2 mmg saja nak sesat. (best gilaaaaaa babun)
-Sleepover rumah atif which is just on the same floor with our house. HEHEEE, BEST!

Anyways, ramai kawan2 blog saya yang update blog.
(Imah, I would like to know, who is it?
Nak buat dia sebagai sumber inspirasi lah~ dikagumi imah)
maklumlah cuti dah kan!
Ade jugak yang sgt menyentuh hati & perasaan.

sabda Nabi SAW “ Tidak sempurna iman seseorang kamu itu, sehinggalah ia mengasihi saudaranya sama seperti dia mengasihi dirinya sendiri.” 
( Al-Bukhari dan Muslim)
 
Sebelum apa2 kita kena tahu dulu adakah 
"Orang Jahat Itu Sangat Jahat" 
atau
"Adakah Orang Baik Itu Sebenarnya Jahat".
 
Tanya diri sendiri adakah anda rasa diri anda sudah cukup baik, Semakin tinggi perasaan itu, semakin mudah anda menempah tiket ke neraka!!!
 
Tapi sikap kita lebih suka menghukum orang salah, tanpa menyelidiki apakah punca dia berbuat salah :)

I'm not trying to masuk campur. Serius.. Aku pun takde bukti nak tahu sape betul, sape salah.
Yang penting sekarang ni, sebagai manusia, sebagai umat nabi Muhammad S.A.W, sebagai orang yang korang sendiri mengaku korang baik, kalau betul lah korang semayang 5 waktu, taat kat Allah...I'm pretty sure korang tak besar2 kan keburukan seseorang itu. Lagi2, sesorang yang pernah jadi bestfren korang sendiri. Fikirlah kalau korang sendiri yang ada kat tempat dia. Dan fikirlah, mungkin apa yang dia buat tu semua ade purpose. Memberontak ke, sejarah hidup die ke, kita tak tahu kan. Kita serah semuanya kat Allah. Biar Allah yang bagi dia hidayah. Berhentilah mengepost2 benda2 yang tak berfaedah, yang boleh mendatangkan dosa kat diri sendiri. Even benci macam mana pun korang kat seseorang, ingat lah kat Allah. Doa banyak2. Harap2, dgn sembahyang dan doa, hati korang lembut dan tenang. Try to forget everything mmg susah. Tapi itu lebih baik drp korang ingat dan menambah dosa! Setiap orang melakukan kesilapan kan! Okay, aku sayang korang semua. Aku respect korang semua. Sebab tu aku nak tegur. Renung-renungkan dan selamat beramal.

Masa mencemburui kita.
Terpaksa berhenti setakat ni je.
Tapi, serius minggu depan ade 2hari cuti sbb parent-teacher conference day, and staff day??eh...haha.
Ayah kena pegi sekolah jumpa cikgu.

So, masih planning jadual nak kemana-mana, hari apa, bersama-sama kakak!
Cadang nak pergi disdey sea! Bestnye!

Assalamualaikum. Semoga hari-hari anda sentiasa diberkati.

4 comments:

Ruun Hamiza Adihays said...
This comment has been removed by the author.
Ruun Hamiza Adihays said...

Ira,adakah saya antara salah satu orang yang post benda-benda yang tak berfaedah dan menyakitkan hati????jujur tw..haha..saje je nak tahu..

Fyra M said...

hishhh, imah! takde kene mngene lagsung gn imah la. haha, ade la sekumpulan kwn ni..
cm sian oh. nnt ira cte eh ;)

Rotey ^^ said...

wow! Mus, aku tumpang gembira utk kau. banyak gilaa lawatan kau kat Jepun. jealous aku. Hahaa, btw, aku dgn geng - geng aku pernah ada jugak kes macam nie. Huhuu, mcm hampir sama pulak cerita kami nie. *sigh. Huhuu, you realised me Mus. ToT. thanks. ^^ btw (again), hahaa, kalau kau terbaca post aku yg pasal "cowardly person" tuu, kalau kau terbaca laa, hehee, kau jgn salah fhm tau, post tuu xda kena - mengena dgn diaorg. Hahaa, its between me and my friends yg ntah apa - apa ntah. tetiba pulak "end - kan" friendship yg kitaorg bina selama hampir 4 tahun nie. ToT. sedih aku, mentang - mentang laa kitaorg x 1 kelas lagii. Huhuu,

eh, dh macam post pulak komen aku nie. Hahaa, xDD. k laa Mus, aku chaw dulu. Salam. ^^

p/s :
sory membebel x tentu pasal. Hahaa, xDD