May 9, 2010

Rutin Harian Di Perantauan

Woooo, okay,,,this is the third post of mine on the same day
I woke up early today and found out that mak tgh prepare breakfast
Maklumlah..nasi lemak mak cik corner tu dah takde..yang ade cuma onigiri kat Q'smart(convenient store belakang umah)
Fahamlah lidah melayu..pagi2 macam ni tak lalu nak telan nasi Jepun..

As usual, mak&ayah akan bawak imtiyaz(my 2year old adik bongsu lelaki) jalan-jalan menghirup udara segar sambil getting used to jalan-jalan baru di taman Kami-Meguro ni..biasalah tempat baru..nak taknak kena biasakan juga..
Selalunya, kalau dah keluar, si budak bertuah Imtiyaz ni mesti akan pulang dengan barang mainan..kotak mainan pun dah penuh..
Tapi takpelah asalkan die HAPPY...Tokyo boy..

Lunch pula merupakan waktu untuk ayah 'membebel'..yang ini memang penyakit bawa dari Malaysia pun..topiknya pula ikutlah mood nya..topik paling biasa.."garam mahal", "gula murah", etc.
But today's topic is about ifwat(my 12years old adik lelaki), but I honestly think he deserves it.
Ayah kata Ifwat sombong, sibuk je memanjang, sesi sembang setiap malam di ruang tamu pun tak hadir.
I think Ayah feels lost..cukuplah kehilangan anaknya yang tiga orang di Malaysia.
Ifwat should not do that aint he? So I, as a sister, what should I do?? Tell me..

Saya pula, seperti biasa weekend begini menghabiskan masa di laman sosial. Cewaah. Facebook sudah.
Selain itu, kalau ada MOOD, akan menyiapkan kerja sekolah.
Nothing else is interesting about me for now..

Below ade video of me talking with Imtiyaz through the sliding door. Boring punya pasal,,
Anyways, have a nice weekend everyone! :D


video

2 comments:

aNiSLoVeLygUrLz.... said...

wa...comel2..suke...haha..ifwat ni ajuk jer ape org cakap ea...suka part dia amekkan kasut pak ngah..hehe...

cikbibcome said...

ifwat tu dah nak baligh kut, itu pasaila buat perangai dok lagu tuuu...