Jun 16, 2011

Fyra J berjaya laksanakan dua drp senarai tuuuu!



 JOGGING
Isnin- Berjaya memulakan perjuangan! 4 times around Setagaya Park. Sambil menghirup udara segar, dapat cuci mata since ade pelajar-pelajar High School buat latihan Soccer. Bapak laju diorang lari! How I wished my best friends were here. Mesti seronok memilih mane satu yang sesuai. Mak lang suddenly asked me “Ira takde pakwe ke?” Mak lang kata sepatutnya baya aku ni, dah kena ade. The heck?

Selasa- Menuju ke Setagaya Park dengan harapan dapat bertemu mereka the soccer guys lagi. Tapi, apakan daya mereka takde. Huahua. Mungkin bertukar ke Park lain. Tapi, instead of the soccer players, aku dapat cuci mata tengok mamat-mamat baseball. Hehehe. Ohh, I did only 3 setengah rounds btw. Sebab hari mendung nak hujan.

Rabu- Instead of going to Setagaya Park, we(mak lang/jiran) tawaf around Kami-Meguro. Penat kaki. Seronok jugak sekali-sekala figure out the selok-belok kat sini. Banyak lorong-lorong kecil yang akan menembusi jalan-jalan besar. Jarang nak jumpa lorong/jalan mati.

Khamis- Hujan? Alhamdulillah…hihihi rehat ler pulek petang ni!

p/s: cara aku cakap macam la korang dapat imagine kan? For those yang tak pernah datang sini macam mane nak imagine kan? Know what, aku ni pemalas sangat nak ambik gambar. Mungkin aku kena beli kamera yang ‘sendiri punya’ baru rajin kot! Hishhhh sorry for that!



READING
Reading is FUN! Dah habis satu novel title “for one more day”. Memang superb dan sedih. Its all about the branches relationships in A FAMILY. I miss my brothers, sister, grandmas, and cousins in Malaysia!



DRAWING
Setau aku ni takde dalam list kan? Since I'm taking Art & Design for IB next year...i think its time! I should start! Looking for pelukis melayu yang famous? Artist? Ade sape sape tahu /kenal?

4 comments:

ZOMBIE ♥ ♥ ♥ said...

yeay !
ira , kte pun nak jogging jugak .. tapi kan dekat sini sorang perempuan pun takde yang jogging .. segan la =(

Fyra J said...

imah! tula kan. If i were u...mmg agak la malu. Orgkita tak buat. Hmm, mcm ni. Kalau nak fikir org je kan.. sampai bilapun kita tak dpt ape yg kite nak. Try buat benda tu demi kita sendri.Ignore what people say!:) Try la imah! Of course u can do it.Or, carila tempat/park yg strategik yg tak ramai org so imah lebih selesa...??hope this helps..

ZOMBIE ♥ ♥ ♥ said...

kt kawasan rumah kita ni kan ira , ceruk tempat anjing lepak pun diorang punya port .. ira rasa kan , kalau kte cuba kurangkan makan , then pergi sekolah and pergi tuition naik basikal boleh turun tak ?

Fyra J said...

ohh got it...Malaysia kan...anjing liar banyak. manusia pun lebih kurang je kan..hmm..
of course imah! Everything is possible. Nothing is impossible! Believe me. Know what, kurus tu letak kmudian la..yang penting badan kita sihat. Berbasikal is also a good and effective exercise! So yah! Go ahead and wok it out! BE HEALTHY! :)