Mar 5, 2011

menikmati erti CUTI :)

Assalamualaikum kawan-kawan :) hehe.

So, masuk harini dah tiga hari aku cuti. Hari Jumaat cuti yes. "Staff development day" kot? Aku agak je. Tak ambik tahu pun kenapa cuti, yang penting cuti kan! So, boleh tahan otak aku dah cukup "rest". Bersedia untuk minggu depan yang macam gila tu. Eiiiii seram aku. Bukan hantu ke ape, tapi aku takut pengsan di-tengah jalan. Bukan terlalu sejuk ke ape, sebab aku takut tak siap kerja. Grade aku tak naik-naik. Menciwwwwww arrr! *Benci la*

Aktiviti JUMAAT

Pergi Setagaya Park dengan adik Auni kesayangan aku :) I'm so sad that she's leaving. No more random meet at train station in the morning. Gonna miss her a lot. Sooo dah keluar mesti bawak Imtiyaz kan. Kebetulan ade Anisa(anak uncle Zul/whatever korang bkn kenal pun,,hehe) kitorang bawak sekali. Cuaca sangat cantik & nyaman. Auni kata, PEACEFUL. Hehe.

Port biasa ambik gambar. Depan Kem tentera (Jepun) berhampiran Embassy tempat aku tinggal :P


Budak Anisa ni suka bagi aku jeles. Barang die semua PINK. Mak die kata kalau boleh rambut pun die nak kaler PINK. Perrrrrgggghhhhh  -,-


Then we saw some Remaja Jepun Dance. Macam biasa la, memang salu ade. Tu yang aku tabik. Kalau kat Malaysia aku KOMPOM mamat2 motor a.k.a REMPIT melepak, merokok sana-sini. Euwwwww. Kita kena contohi Jepun punya budaya ni. :) Kan kan???
Ohh ya, tidak lupa, aku ape lagi kan....ehemmm! Cuci mata~~~ hewhew ahahaha!


So macam yang korang faham dari gambar tu, ade dua group. First, laki+perempuan. Second, perempuan sahaja. Aku judge sendiri la. haha. Dua-dua hebat wok. Takdelah, nak kata yang geng perempuan tu hebat, yang geng satu lagi ni ade mamat ehemm. So,, susah nak decide. Kah kah kah.
Budak2 kecik ni nak main belon. So kitorang beli la bubble tu. Blowwwyyy and so windyyy...


Gambar mamat tutt menari banyak pulak kan aku tangkap. Gambar budak2 main bubble satu je?? Jangan salah faham, sebenarnya banyak lagi kat kamera adik uni. Kamera aku sikit je. So whatever.


Okay, soooooo thats pretty much about it. banyak lagi gambar...kat kamera auni. Mine was running out of battery. Thats it for Friday's activity.

Lastnight ade majlis untuk uncle yang nak balik Malaysia like next week i think. For the first time i joined the majlis. Got to know with some other people. Perut kenyang. And it was really fun i think ;p

Gambar?? Arggghhhhhh, tak upload lagi. Mengambil masa yang agak lama. Lain kali ye?
Today, HOMEWORK laaaa. Btw, Aku nak bangga sikit ni. ESL speech aku dah siap. Yeahhhh! Wek wek.

Btw jugak, topic yang argumentative speech tu pun cikgu dah approve "Malaysian should be encourage to use bicycle" okay kan? I thought thats the easiest. Thanks to Ayah for helping me a lot. Wish me luck for next, next week! :)

2 comments:

Ruun Hamiza Adihays said...

ira,sape perempuan yg pakai baju itam tu .. comey la..kim salam dkt dye yau .. haha
tp yg bju merah tu lagi comel..haha
kim salam dkt dye gk..tu anak sape ek,?
hhahahaha

Fyra M said...

Haha, tu Auni. My besfren. hehe.
yg merah tu anak uncle kat embssy ni :P
okay, will do..
comel kan..huhuu